Opleiding

Naast praktijk ZenZ ben ik werkzaam als docent bij Atma Instituut en Forta Opleidingen. Bij de post-HBO opleiding Lichaamsgerichte Coaching van Atma geef ik les over het werken met aanraking, lichaamsobservatie, focussen, stress & burn-out en de rol van het gevoel van (on)veiligheid. Ook ben ik daar mentor en supervisor. Bij Forta Opleidingen verzorg ik als gastdocent het onderdeel Mindful Bewegen, onderdeel van Mindfulness Based Cognitive Therapy.

P1390206 kopie
Verwonder je

 

Bij praktijk ZenZ ben je ook welkom voor leersessies als onderdeel van je beroepsopleiding tot (lichaamsgericht) coach of psychosociaal therapeut. Het idee achter de leersessies is dat je zelf als cliënt ervaart waartoe je wordt opgeleid. Aan het eind van elke leersessie staan we daarom even stil bij de vorm en inhoud van de sessie; waarom zijn bepaalde keuzes gemaakt, welke koppeling met theorie is mogelijk?

“Ik vond het een heel bijzonder en fijn traject, waar ik open in ben gegaan en heel wat gevoeld en geleerd heb. De tijd verliep soms veel te snel. Ik ben blij dat ik verschillende stukjes uit het lichaamsgerichte werken heb mogen ervaren: familieopstellingen, karakterstructuren, focussen, energetisch spel en vooral het luisterende oor & hart. Marit, je geeft rust en ruimte. Heerlijk om jouw als coach te hebben. Een groot voorbeeld!” (Margriet, 4 leersessies)
De gevraagde bijdrage is €127,50 per sessie van 1,5 uur. Voor een traject bestaande uit vier sessies geldt een gereduceerd tarief van €495.
Omgaan met stress = luisteren naar je lichaam

 

De focus van het trainingsaanbod van praktijk ZenZ ligt bij het leren omgaan met stress. Het laat je begrijpen en ervaren hoe je de balans tussen stress en ontspanning steeds weer kunt herstellen. Naast theorie zijn o.a. fysieke trucs om te ontspannen, mindfulness, ademhalingstechnieken, de kracht van verbeelding en vooral jouw lichaam belangrijke ingrediënten. Want leren omgaan met stress is kort samengevat leren luisteren naar je lichaam.

Om jouw weerbaarheid tegen stress te vergroten biedt praktijk ZenZ de volgende workshops aan:

  • De Stress-APK; een (h)eerlijke check van jouw stresslevel. Het laat je in een dagdeel begrijpen en ervaren wat voor jou stress en ontspanning is èn biedt praktische tools om jouw stresslevel optimaal te houden.
  • Veiligheid van binnenuit: een dagdeel op ontdekkingsreis door je lichaam heen om te verkennen hoe het zenuwstelsel jouw dagelijks leven beïnvloedt en hoe dit jou helpt bij meer te gaan leven i.p.v. overleven.

Marit geeft de workshop vanuit haar passie en ervaring en dit kun je merken. De inhoud van de workshop en de begeleiding waren top. De begeleiding van Marit vond ik fijn en bijzonder; ze zorgt ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelt en iedereen wordt gezien. (Bas)

Meer weten? Neem dan contact op via marit@praktijkzenz.nl of 0620442839.

 

Een APK voor jouw binnenwereld

 

Veel collega’s en cliënten leggen hun focus vooral op de buitenwereld en hebben hun voelsprieten wat minder naar binnen gericht. We richten ons vaak op wat anderen nodig hebben en vergeten stil te staan bij eigen behoeftes. Hoe voller het leven, hoe lastiger dit kan zijn. Daarom biedt praktijk ZenZ in 2023 vijf APK’s voor jouw binnenwereld aan. Aan de hand van yin yoga, mindfulness en zelfcompassie maken we op zaterdagmiddag ruim baan voor diepe ontspanning en introspectie.

En dan blijkt dat wij als mens de seizoenen zijn: ons fysieke lichaam en ons gevoel, ons denken en ons ervaren doorlopen evenzeer de lente, de (na)zomer, de herfst en de winter. Wij zijn de belichaming van dat ritme. (Jaap Voigt)

Ieder seizoen heeft zijn eigen karakter, tempo en ritme​. ​De APK’s voor jouw binnenwereld staan daarom in het teken van de seizoenen. In 2023 ben je van harte welkom op zaterdag 14 jan (winter) | 25 mrt (lente) | 3 jun (zomer) | 16 sept (nazomer) | 25 nov (herfst). De APK’s voor jouw binnenwereld vinden plaats tussen 14 en 16 uur bij het Boetje (max 6 personen) of bij de Zamenhof (max 9 personen). De gevraagde bijdrage is €27,50 per middag of €110 voor een seizoenskaart (5x, €22 per middag).

Yin yoga ondersteunt het natuurlijke proces van het lichaam om te ontspannen. Je gebruikt een houding om meer in je lichaam aanwezig te zijn.

Wees welkom en meld je aan via marit@praktijkzenz.nl of 0620442839.


@