Speciaal voor jou

 

In mijn werk en in mijn leven neemt de kunst van het ontspannen een ereplek in. Van bewuste momenten om op te laden tot spontane micromomentjes gedurende de dag. Om weer in balans te komen, voor een gevoel van veiligheid, om uit automatische patronen te kunnen stappen, voor verbinding met jezelf, anderen en de wereld om je heen.

De mens is ook een dier, dus zou hij zich best wat meer als zodanig mogen gedragen. Bijvoorbeeld als het gaat om de balans tussen inspanning en ontspanning (Wilma de Rek).

Het dierenrijk heeft een perfect afgestemde ontspanningsantenne, in onze Westerse wereld draait het om méér, presteren en doorgaan. Ontspannen is heel wat makkelijker gezegd dan gedaan. Ter inspiratie is het volgende aanbod samengesteld: een APK voor je binnenwereld, een retraite op maat of een moment van bezinning voor thuis.

Een APK voor jouw binnenwereld

 

Veel collega’s en cliënten leggen hun focus vooral op de buitenwereld en hebben hun voelsprieten wat minder naar binnen gericht. We richten ons vaak op wat anderen nodig hebben en vergeten stil te staan bij eigen behoeftes. Hoe voller het leven, hoe lastiger dit kan zijn. Daarom biedt praktijk ZenZ in 2023 APK’s voor jouw binnenwereld aan. Aan de hand van yin yoga, mindfulness en zelfcompassie maken we op zaterdagmiddag ruim baan voor diepe ontspanning en introspectie.

En dan blijkt dat wij als mens de seizoenen zijn: ons fysieke lichaam en ons gevoel, ons denken en ons ervaren doorlopen evenzeer de lente, de (na)zomer, de herfst en de winter. Wij zijn de belichaming van dat ritme. (Jaap Voigt)

Ieder seizoen heeft zijn eigen karakter, tempo en ritme​. ​De APK’s voor jouw binnenwereld staan in het teken van de seizoenen. In 2023 ben je van harte welkom op 25 nov (herfst). Deze yin yoga special vindt plaats tussen 14 en 16 uur bij het Boetje (max 6 personen) of bij de Zamenhof (max 9 personen). De gevraagde bijdrage is €27,50 per middag of €110 voor een seizoenskaart (5x, €22 per middag).

Yin yoga ondersteunt het natuurlijke proces van het lichaam om te ontspannen. Je gebruikt een houding om meer in je lichaam aanwezig te zijn.

Wees welkom en meld je aan via marit@praktijkzenz.nl of 0620442839.

Retraite op maat

 

Voor een moment van bezinning en/of inspiratie verzorg ik maatwerk in de vorm van retraites. Voor één persoon of een groep (max 12), van dagdeel in mijn praktijkruimte tot lang weekend ergens in de natuur. De afgelopen 15 jaar heb ik met veel plezier diverse (stilte)weekenden en dagen georganiseerd. Mogelijke ingrediënten zijn yin yoga, mindfulness, ademtechnieken, zelfcompassie, visuele tools, wandelcoaching of fysieke trucs om te ontspannen. Wat heb jij nodig?

De retraite was een heerlijk cadeau aan mezelf, waarin ik veel extra rust en ruimte heb ervaren in mezelf en erg heb genoten van al het moois, lekkers en liefs om me heen. (Marjan)

Meer weten? Neem dan contact op via marit@praktijkzenz.nl of 0620442839.

Een moment van bezinning | voor thuis

Voor een moment van bezinning met een meditatie of yoga nidra – wanneer en waar jij het wilt.

Image

Stevigheid van de berg | meditatie: zit 16 min

Image

Rust van het meer | meditatie: zit 7 min

Image

Verzachten, troosten, toelaten | meditatie zit/lig 11 min

Image

De weg naar je levenswerk | visualisatie 13 min

Image

Zelfcompassie pauze | meditatie: zit/lig 7 min

Image

De veilige plek | meditatie: zit/lig 20 min

Image

Yoga Nidra 1

Image

Yoga Nidra 2


@